Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Kapr na rylský způsob


21
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Jakmile máme gril roztopený, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 200 ml vody. Gril přiklopíme poklopem a necháme několik minut roztopit. Mezitím zabalíme malé očištěné brambory, každou zvlášť do alobalu. Narovnáme je do prohlubně s vodou okolo topeniště a opět přiklopíme. Teď máme čas nachystat rybu. Připravíme čtyři menší porce kapra, omyjeme a osušíme. Jemně osolíme a obalíme v hladké mouce. Nasekáme najemno kapie a žampiony. Z hladké mouky a vajec vyšleháme těstíčko. Pro dosažení optimální konzistence naředíme suchým bílým vínem. Vmícháme posekané žampiony a kapie. V takto připraveném těstíčku obalíme porce kapra.

            Po půlhodince pečení brambor sundáme víko a umístíme smažící pánev. Víko dáme zpět a necháme několik minut rozpálit. Pak nalijeme olej a znovu počkáme, dokud není rozpálený. Do oleje vkládáme obalené porce kapra a smažíme z každé strany cca 5 minut. Jakmile je kapr osmažený vyjmeme ho a opatrně sundáme smažící mísu. Vyndáme pečené brambory, rozbalíme a servírujeme.


Použité suroviny
  • 4 porce kapra
  • 100 g hladké mouky
  • dvě vejce
  • 50 g sekaných nakládaných žampionů
  • 100 g sterilované kapie
  • 0,1 l suchého bílého vína
  • špetku soli, olej, nebo jiný tuk na smažení
  • cca 300 g menších brambor


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.