Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Pikantní grilovaná makrela


19
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Dobře očistíme a opereme makrely. Připravíme náplň. Pokrájíme rajčata na malé kostičky, nadrobno nasekáme cibuli, česnek a chilli papričku, natrháme lístky tymiánu a vše promícháme s kapary, solí a mletým pepřem. Vzniklou směs naplníme do břišní dutiny ryb a převážeme provázkem nebo nití, aby náplň nevytékala. Připravíme obvyklým způsobem gril a když je dostatečně rozpálený, položíme ryby na grilovací rošt a přiklopíme poklopem. Grilujeme je, pokud jsou větší, patnáct minut z každé stany. Poté makrely sundáme a opatrně sejmeme provázek. Rybu po hřbetu rozpůlíme a vyjmeme páteř. Servírujeme s vařenými bramborami nebo rýží.


Použité suroviny
  • dvě makrely
  • dvě rajčata
  • cibule, česnek, kapary, chilli paprička
  • snítka čerstvého tymiánu
  • sůl, mletý pepř.


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.