Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Rissoto ai FruttiDi Mare


13
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Dáme na gril smažící pánev, přiklopíme poklopem a počkáme asi 5 minut. Do rozpálené pánve nalijeme po dně olivový olej, vhodíme pokrájené ančovičky a do zlatova orestujeme nakrájený česnek ( pozor, aby nezhořkl). Přilijeme bílé víno a počkáme, až se mírně vyvaří. Přidáme rýži pokrájené olihně a vyloupané krevety. Za stálého míchání přiléváme horkou vodu (můžeme i vývar, ale není nezbytný vzhledem k tomu, že použité suroviny, především ančovičky jsou dostatečně výrazné). Rýže postupně vodu absorbuje a měkne. zároveň se uvolňuje škrob a tvoří se krémovitá konzistence. Asi po dvaceti minutách, kdy rýže je už měká, ale ne dostatečně, přidáme slávky a posekanou petrželovou nať. Je potřeba počítat s tím, že slávky pustí trochu slané vody. Za stálého míchání vaříme, dokud se slávky neotevřou a rýže nezměkne tak, aby byla „al dente“. Výsledná konzistence by měla být krémová, ale neměla by se uvolňovat voda. Na závěr dosolíme. je možné vmíchat i strouhaný parmazán, ale Italové ho do pokrmů s rybami nebo plody moře většinou nepoužívají. .

 


Použité suroviny
  • 200 g italské kulatozrnné rýže (v receptu použita Roma)
  • cca 0,6 l horkého vývaru nebo vody
  • cca 0,15 l bílého vína
  • 3 očištěné olihně (cca 300g)
  • 300 g slávek
  • 150 g vyloupaných krevet
  • dva stroužky česneku
  • snítku plocholisté petržele
  • 3 ančovičky
  • olivový olej, sůl, (je možné použít i cca 50g parmazánu)


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.