Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Italské rizoto s kuřecím masem, žampiony a zeleninou


41
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Připravíme Cobb gril. Zapálíme 1 Cobble Stone, počkáme, až přestane kouřit. Na gril položíme smažící mísu wok a necháme pod poklopem asi 7 minut nahřát. Do mísy vlijeme přiměřené množství olivového oleje, na kterém osmahneme polovinu množství cibule. Přidáme kuřecí maso a restujeme 10 – 15 minut pod poklopem. V průběhu restování maso několikrát promícháme. Maso vyjmeme, do mísy přidáme žampiony a asi po 5 minutách přidáme brokolici a cuketu. Restujeme dalších 10 – 15 minut. Poté zeleninu a houby vyjmeme. Pokud je třeba mísu očístíme od přilehlých zbytků a vlijeme trochu olivového oleje. Necháme podle potřeby nahřát a přidáme druhou polovinu cibule a na plátky nakrájený česnek. Orestujeme a přidáme cca 200 g rýže na rizoto. Osmahneme, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit. Pak postupně přiléváme vývar. Po přidání vývaru je vhodné rýži zamíchat, přiklopit poklici, nechat řádně rozehřát, odklopit, znovu zamíchat. Pozorujeme, jak se vývar částečně odpařuje a částečně se vsakuje do rýže. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec vmícháme kuřecí maso, žampiony, zeleninu, můžeme ochutit ještě čerstvou nebo sušenou bazalkou a parmazánem. Necháme prohřát a můžeme servírovat.


Použité suroviny
  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g žampionů
  • cca 750 ml kuřecího vývaru
  • 1 mladá cuketa, 3 růžičky brokolice
  • 1 větší cibule
  • 3 větší stroužky česneku
  • cca 150 ml bílého vína
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.