Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Sumec se šafránem a zeleninou v papilotě


17
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Zelenina v papilotě

Připravíme si pečící papír o velikosti přibližně 40 x 40 cm (s výhodou lze použít formátovaný papír 38 x 42 cm). V půli ho přeložíme a znovu narovnáme. Papír pomažeme olivovým olejem. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, česnek na tenké plátky, osolíme a lehce okořeníme čerstvě mletým pepřem a drhnutým rozmarýnem a promícháme. Na pečící papír směrem ke středu navrstvíme připravenou zeleninu a přidáme trochu másla. Nyní přichází asi nejnáročnější část přípravy. Je třeba celý balíček uzavřít. Papír zpět přeložíme a od kraje rolujeme směrem nahoru postupně po všech třech otevřených stranách až je pokrm nepropustně uzavřen. Na Cobb položíme základní grilovací mřížku, na ní rošt a zakryjeme poklopem. Po pěti minutách dáme na rošt připravenou papilu se zeleninou a zakryjeme poklopem. Je třeba dávat pozor, abychom papír neprotrhli. Pečeme patnáct až dvacet minut. Mezi tím připravíme sumce.

 

 

Sumec s šafránem a jarní cibulkou

Připravíme si pečící papír, stejně jako na zeleninu. Na jednu půlku, směrem ke středu, položíme filet za sumce, osolíme, velmi jemně okořeníme pravým šafránem a poklademe plátky z jarní cibulky, přidáme natrhané lístky petrželky a plátek citronu. Na vrch dáme oříšek másla. Okraje rolujeme stejně jako u zeleniny, ale s tím rozdílem, že neuzavřeme poslední roh. Ještě než balíček zcela uzavřeme, vlijeme dovnitř dutinkou asi 50 ml bílého suchého vína. Pak můžeme uzavřít i tento roh. Takto připravený balíček přidáme na rošt k zelenině, která se nám už nějakých 15 - 20 minut peče. Je třeba dávat pozor, aby rolovaný okraj stále směřoval vzhůru a šťáva nám nevytekla. Po dalších dvaceti minutách je hotovo. Servírujeme oba balíčky tak, aby si je každý mohl otevřít sám na talíři a nepřišel tak o neodolatelnou vůni.

 


Použité suroviny
  • menší lilek, baby cuketa, brokolice, karotka
  • dva stroužky česneku
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • lžíce másla, černý pepř, sůl
  • dvě filety ze sumce (200 až 250g)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • lžíce másla, olivový olej, 3 – 4 jarní cibulky
  • snítka plocholisté petrželky, šafrán, citron, sůl


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.