Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Candát s kaparovou omáčkou od pana Černého


35
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Teď je další příprava stejná. Na Cobb položíme pánev, přiklopíme poklopem a necháme několik minut pořádně rozpálit.

Filety candáta omyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovinyl a nařízneme na kůži. Pečeme na pánvi na troše oleje a postupně přidáváme máslo. Do zlatova upečenou rybu vyndáme na ubrousek, aby přebytečný olej odkapal.

Z rošpustěného másla a trochy hl. mouky si připravíme zásmažku, kterou zalijeme mlékem,

přivedeme k varu, povaříme a nakonec přilijeme smetanu. Přidáme kapary (mohou být i rozsekané), trošičku bílého vína ,muškátový oříšek, sůl, pepř a zakápneme citronem.

Podáváme s citronem, zdobíme mátou.

Vhodná příloha: vař.brambor, rýže

 


Použité suroviny
  • 600 g filet z candáta
  • lžíce, kaparů, 0,1 l mléka, 0,2 l smetany 33%
  • olej na smažení
  • lžíce másla, lžíce mouky
  • špetka strouhaného muškátového ořechu
  • lžíce suchého bílého vína
  • sůl, mletý pepř, snítka máty na ozdobu


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.