Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Čerstvé slávky a chobotnice dušené se zeleninou (příprava cca 1 hod)


39
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Chobotnice důkladně očistíme a opereme. Pokrájíme chapadla na větší kousky a tělo na proužky. Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme až přestane kouřit. Po té umístíme na Cobb smažící mísu, poklop a necháme přibližně 7 minut rozpálit. Do smažící mísy kápneme olej, lehce orestujeme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme pokrájené rajčata, papriky a chobotnici. Přiklopíme poklopem a dusíme až chobotnice změkne. Doba dušení je různá, ale počítejme přibližně třicet až čtyřicetpět minut. Jakmile se nám chobotnice zdá měkká, přidáme slávky, přiklopíme a dusíme, dokud se slávky neotevřou. Nakonec přidáme natrhanou petrželku, mletý pepř a promícháme. Solit není třeba, mušle pustí slanou vodu. Do neotevřených mušlí se nedobýváme. Podáváme se skvělým bílým chlebem. 


Použité suroviny
  • 0,5 kg očištěných slávek, 0,5 kg očištěných chobotnic
  • dvě velká rajčata, tři papriky, jednu větší cibuli, dva stroužky česneku, plocholistou petrželovou nať
  • olivový olej
  • sůl, mletý pepř


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.