Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Grilované kuře s čerstvým rozmarýnem, žampiony a pečenými bramborami.


1
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Očištěné kuře osolíme a okořeníme, do břišní dutiny vložíme snítku čerstvého rozmarýnu. Malé brambory zabalíme do alobalu, každou jednotlivě. Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme, až přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb poklop a necháme pár minut rozpálit. Mezitím připravíme kuře. Otevřeme plechovku piva, polovinu vypijeme a pak jí vtlačíme do břišní dutiny kuřete otvorem nahoru. Plechovka musí být 0,3 litru. Sundáme poklop z Cobbu, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 0,25 l vody a naskládáme na menší kousky nakrájené brambory zabalené do alobalu. Během pečení hlídáme, aby se neodpařila všechna voda z prohlubně a případně ji doplníme. Dáme na gril mřížku a na ni usadíme kuře tak, aby bylo fixováno třemi body – plechovkou a nohama. Nasadíme nástavec na gril a přiklopíme poklop. Necháme asi hodinu grilovat, pak odklopíme a na grilovací mřížku okolo kuřete dáme malé žampiony a znovu přiklopíme a grilujeme ještě cca. 20 - 30 minut (podle velikosti kuřete). Poté kuře a žampiony sundáme, vyjmeme brambory, sloupneme alobal a servírujeme.


Použité suroviny
  • 1 čerstvé kuře (cca 1 – 1,5 kg)
  • 1 plechovka piva 0,3 l
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • špetka soli a pepře (nebo grilovací koření)
  • cca 15 až 20 očištěných malých žampionů
  • 0,5 kg opraných malých ranných brambor


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.