Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Grilovaný kapří špíz s jogurtovou salsou a grilované brambory


16
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Postup

Filety kapra zabalíme do slaniny a postupně vše napícháme za sebou na špíz. Špíz zlehka potřeme olivovým olejem a okořeníme. Špíz opečeme ze všech stran na grilu (využíváme uzavírání grilu, pro rychlejší úpravu). Citrón opečeme ze strany řezu a přiložíme ke špízu.

Postup na salsu

Jogurt smícháme s nastrouhanou (nebo jemně krájenou) okurkou. Vše dochutíme pestem z medvědího česneku, solí a pepřem. Na konec přidáme rajčata.

Předvařené brambory nakrájíme na silnější plátky, které opečeme na grilu po obou stranách. Ugrilované brambory proložíme máslem, dochutíme solí, přidáme pažitku a ihned servírujeme.

 

Použité suroviny
  • Na špíz budeme potřebovat:
  • 400 g filetů z kapra bez kůže
  • 2 papriky - červenou a žlutou
  • 2 červené cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 4 žampióny
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • Na jogurtovou salsu budeme potřebovat:
  • 0,2 l jogurtu (nejlépe velmi hustého)
  • ½ nastrouhané okurky bez jádřinců
  • pesto z medvědího česneku
  • na kostky nakrájené rajče
  • sůl a pepř
  • Na pečené brambory budeme potřebovat:
  • 12 předvařených brambor (střední velikosti
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce másla
  • ½ svazku pažitky


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.