Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Kapr na jablkách podle pana Kosobuda


36
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Teď je další příprava stejná. Rozkrájíme na kostičky slaninu, cibuli, oloupaná jablka, okurky. Část takto připravené směsi dáme na dno smažící mísy. Na ni položíme osolené porce kapra. Zasypeme zbylou směsí tak, aby byly porce pokryty i z boku a svrchu. Přidáme tři lžíce oleje, zastříkneme kečupem podle chuti a trochu podlijeme. Mísu dáme na rozpálený Cobb a přikryjeme poklopem. Dusíme 30 – 40 minut.

Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory.


Použité suroviny
  • 4 porce kapra
  • 5 dkg slaniny
  • 1 větší cibule, 2 jablka, 3 sladkokyselé okurky
  • sůl dle chuti, ostrý kečup, olivový olej, voda


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.