Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Lín na šalvěji


10
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Líny důkladně očistíme a oškrábeme. Seřízneme pěkné filety, odřízneme ploutve. Filety posolíme a zakápneme citronem a olejem. Necháme odstát. 

Necháme rozpálit pánev, dáme na ní máslo a do rozpuštěného másla rozemnutou nebo utřenou šalvěj. Začneme smažit připravené filety. Stranou s kůží napřed. Za přibližně tři minuty filety otočíme a smažíme další tři minuty. Ryby vyjmeme a do šťávy na pánvi přidáme smetanu. Promícháme a necháme povařit. Takto připravenou omáčkou přelijeme smažené filety a podáváme s pečivem nebo novými bramborami.

 


Použité suroviny
  • 2 očištění větší líni
  • snítka čerstvé šalvěje
  • cca 50 g másla
  • 100 ml smetany (30% tuku)
  • špetka soli
  • citron olej


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.