Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Mušle na víně (doba přípravy cca 45 minut)


40
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

 Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Po té umístíme na Cobb smažící mísu, poklop a necháme přibližně 7 minut rozpálit. Do smažící mísy kápneme olej, lehce orestujeme nasekanou cibulku, nasekanou chilli papričku a česnek. Přidáme bílé víno, zakryjeme poklopem a počkáme, až se začne vařit. Jakmile se vaří, dáme mušle a smetanu. Přiklopíme a počkáme, dokud se mušle neotevřou. Nyní přidáme natrhanou petrželku a zakápneme citronem. Promícháme a můžeme podávat. Jako příloha je vhodná francouzská bageta s bylinkovým máslem.


Použité suroviny
  • 1 kg očištěných slávek
  • jednu cibuli, dva stroužky česneku, jednu čerstvou červenou chilli papričku
  • plocholistou petrželovou nať
  • dvě lžíce olivového oleje
  • dvě lžíce smetany
  • 0,15 l bílého vína
  • citron.


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.