Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Pečený pstruh provoněný čerstvou meduňkou s mladou cuketou a grilovanými rajčátky.


6
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Podle velikosti, vykuchané omyté pstruhy zbavíme hlavy a ocasní ploutve, nebo, pokud se vejdou na Cobb, necháme je celé. Na boku uděláme několik šikmých mělkých řezů napříč rybou. Pozor, ať neprořízneme bok až do břišní dutiny. Čerstvou meduňku rozemneme se špetkou soli a bílého pepře a vetřeme do zářezů. Několik lístků meduňky vložíme i do břišní dutiny. Rybu jemně posolíme a opepříme bílým pepřem. Zakápneme olivovým olejem a necháme v chladnu hodinku odležet. Mladou cuketku nakrájíme podélně, podle velikosti na poloviny nebo na čtvrtiny. Posolíme a necháme také hodinu odležet v chladu.

Počkáme pár minut, až se mřížka prohřeje. Mezitím osušíme nakrájenou, posolenou cuketu. Po několika málo minutách, až je mřížka prohřátá, ji lehce potřeme olejem a poklademe na ní cuketu a cherry rajčátka. Znovu přiklopíme poklopem. Po deseti minutách odklopíme poklop a na mřížku položíme připravené pstruhy, lehce pokapané olejem. Přiklopíme poklopem a necháme péct, podle velikosti 5 – 7 minut z jedné a 5 – 7 minut z druhé strany.

 


Použité suroviny
  • dva čerství vykuchaní pstruzi
  • čerstvá meduňka
  • mladé cukety
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • cherry rajčátka
  • olivový olej
  • bílý pepř
  • mořská sůl


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.