Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Smažený losos s koprovým přelivem a pečenými brambůrky


32
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Oprané brambůrky zabalíme každý zvlášť do alobalu. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny, až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb poklop a necháme pár minut rozpálit. Sundáme poklop z Cobbu, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 0,25 l vody a naskládáme zabalené brambory. Znovu přiklopíme a necháme asi půl hodiny. Pak sejmeme poklop a dáme na gril smažící mísu. Znovu přiklopíme a necháme několik minut rozpálit. Po asi pěti minutách dáme na pánev dvě lžíce másla, necháme rozpálit, ale opatrně, abychom ho nespálili. Přidáme posekané ančovičky. Lososa osmažíme na másle několik minut z obou stran. Záleží, jak vysoké porce jsou a jak propečeného ho chceme mít. Když je ryba dostatečně propečená, zabalíme jí do alobalu, aby nevychladla. Před smažením rybu nesolíme. Do výpeku na pánvi nalijeme smetanu, přidáme posekaný kopr a zbytek másla, podle potřeby dosolíme. Provaříme a podle potřeby zaprášíme moukou, abychom omáčku zahustili. Sundáme mísu, vyjmeme brambůrky a rozbalíme. Na talíři servírujeme brambůrky, porci lososa a lehce přelijeme připravenou omáčkou. Můžeme ozdobit snítkou kopru a citronem.


Použité suroviny
  • 4 porce čerstvého lososa
  • 0,5 kg malých opraných brambůrků
  • 4 lžíce sekaného čerstvého kopru
  • 4 lžíce másla
  • 4 ančovičky
  • 0,25 l 30% smetany, 2 lžíce mouky, sůl


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.