Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Švédský námořnický kotlík od paní Novákové


37
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Teď je další příprava stejná. Na Cobb položíme smažící mísu, přiklopíme poklopem a necháme několik minut rozpálit. Sejmeme poklop a na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a krevety. Po osmažení vyndáme z mísy. Na dno mísy narovnáme na plátky nakrájené brambory. Důkladně očištěné a osušené filety z tresky nakrájíme na větší kousky a vrstvíme rovnoměrně na brambory. Jemně osolíme a okořeníme pepřem. Na vrch rozprostřeme osmaženou směs krevet a cibule. Nakonec vše zalijeme smetanou. Pánev dáme na Cobb, přiklopíme poklopem a necháme cca 40 minut péct.


Použité suroviny
  • 600 g filet z tresky, dvě cibule, 300 g malých vyloupaných krevet, 500 g brambor, 0,5 smetany 33%, špetka pepře, sůl, olej na smažení


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.