Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

Recepty

Uzený pstruh


42
Doporučení spokojeného klienta
“Před létem jsme si od Vás zakoupili gril Cobb. Tento výrobek předčil naše očekávání. Během naší dovolené jsme na grilu připravili bezpočet pokrmů. Hitem byly například palačinky!!!! Všem známým nyní tento gril doporučujeme.”
S. Nováková

Dobře propláchneme pstruhy a dáme do vhodné mísy. Přidáme vodu tak, aby byli pstruzi potopeni, pak přidáme sůl, bobkový list a med. Necháme 1 hodinu.

Pstruhy opláchneme a dobře osušíme. Ve skutečnosti,  pokud čas dovolí, necháme na roštu 20 minut oschnout. Do břišní dutiny vložíme plátky citronu a kopr a dochutíme pepřem.

Štěpky přelijeme vodou a necháme 15 minut. Slijeme vodu, přidáme zbývající ingredience udicí směsi a promícháme. Je třeba dodržet předepsané množství ingrediencí.

Připravíme si Cobb, vhodíme směs na oheň, necháme chvíli „rozudit“. Pstruhy na roštu dáme na gril a přikryjeme. Udíme 7-10 minut na každé straně. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Uzeného pstruha můžeme servírovat na teplo nebo na studeno. Podáváme s chlebem, pečivem nebo prostě s tím, co máme rádi.


Použité suroviny
  • 3 pstruzi, každý asi 400g
  • 750 ml vody (3 hrnky)
  • 30 ml soli (2 polévkové lžíce)
  • 2 nalámané bobkové listy
  • 60 ml medu (1/4 hrnku)
  • 1 citron na plátky
  • pár snítek čerstvého kopru
  • Udicí směs
  • 80 ml (3 polévkové lžíce) udicích štěpků (chipsů)
  • 3 ml (1/2 čajové lžičky) sušeného tymiánu
  • 2 ml (1/2 čl) mletého černého pepře
  • 7 ml (1,5 čl) koriandru semen
  • 10 ml (2 čl) čaje rooibos
  • (bush tea)


Informace emailem
Chcete-li být včas informováni o našich promoakcích a aktualitách přihlašte se k odebírání Newsletteru a nic Vám neunikne.