RECEPTY
Vařte kdekoliv, cokoliv a kdykoliv
Díky všestrannosti na Cobbu lze také péct, udit, vařit, dusit… Podívejte se na naše recepty.
Pstruh na grilu
Použité suroviny
- 2 pstruzi
- hrst pokrájených kaparů
- hrst pokrájené petrželky
- 50 g másla
- plátky oloupaného citronu
Kapary s petrželkou rozetřeme společně s máslem. Ryby omyjeme, osušíme, posolíme a břišní dutinu naplníme máslovou směsí a plátky citronu. Připravíme gril s ploténkou, necháme rozpálit. Pstruhy položíme na plotnu a necháme na každé straně 7 minut grilovat.
Podáváme s opečeným pečivem a čerstvou zeleninou dle naší chuti a fantazie.
Uzený pstruh
Použité suroviny
- 3 pstruzi, každý asi 400g
- 750 ml vody (3 hrnky)
- 30 ml soli (2 polévkové lžíce)
- 2 nalámané bobkové listy
- 60 ml medu (1/4 hrnku)
- 1 citron na plátky
- pár snítek čerstvého kopru
- Udicí směs
- 80 ml (3 polévkové lžíce) udicích štěpků (chipsů)
- 3 ml (1/2 čajové lžičky) sušeného tymiánu
- 2 ml (1/2 čl) mletého černého pepře
- 7 ml (1,5 čl) koriandru semen
- 10 ml (2 čl) čaje rooibos
- (bush tea)
Dobře propláchneme pstruhy a dáme do vhodné mísy. Přidáme vodu tak, aby byli pstruzi potopeni, pak přidáme sůl, bobkový list a med. Necháme 1 hodinu.
Pstruhy opláchneme a dobře osušíme. Ve skutečnosti, pokud čas dovolí, necháme na roštu 20 minut oschnout. Do břišní dutiny vložíme plátky citronu a kopr a dochutíme pepřem.
Štěpky přelijeme vodou a necháme 15 minut. Slijeme vodu, přidáme zbývající ingredience udicí směsi a promícháme. Je třeba dodržet předepsané množství ingrediencí.
Připravíme si Cobb, vhodíme směs na oheň, necháme chvíli „rozudit“. Pstruhy na roštu dáme na gril a přikryjeme. Udíme 7-10 minut na každé straně. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Uzeného pstruha můžeme servírovat na teplo nebo na studeno. Podáváme s chlebem, pečivem nebo prostě s tím, co máme rádi.
Italské rizoto s kuřecím masem, žampiony a zeleninou
- 400 g kuřecích prsou
- 200 g žampionů
- cca 750 ml kuřecího vývaru
- 1 mladá cuketa, 3 růžičky brokolice
- 1 větší cibule
- 3 větší stroužky česneku
- cca 150 ml bílého vína
- olivový olej
- parmazán
- sůl
Připravíme Cobb gril. Zapálíme 1 Cobble Stone, počkáme, až přestane kouřit. Na gril položíme smažící mísu wok a necháme pod poklopem asi 7 minut nahřát. Do mísy vlijeme přiměřené množství olivového oleje, na kterém osmahneme polovinu množství cibule. Přidáme kuřecí maso a restujeme 10 – 15 minut pod poklopem. V průběhu restování maso několikrát promícháme. Maso vyjmeme, do mísy přidáme žampiony a asi po 5 minutách přidáme brokolici a cuketu. Restujeme dalších 10 – 15 minut. Poté zeleninu a houby vyjmeme. Pokud je třeba mísu očístíme od přilehlých zbytků a vlijeme trochu olivového oleje. Necháme podle potřeby nahřát a přidáme druhou polovinu cibule a na plátky nakrájený česnek. Orestujeme a přidáme cca 200 g rýže na rizoto. Osmahneme, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit. Pak postupně přiléváme vývar. Po přidání vývaru je vhodné rýži zamíchat, přiklopit poklici, nechat řádně rozehřát, odklopit, znovu zamíchat. Pozorujeme, jak se vývar částečně odpařuje a částečně se vsakuje do rýže. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec vmícháme kuřecí maso, žampiony, zeleninu, můžeme ochutit ještě čerstvou nebo sušenou bazalkou a parmazánem. Necháme prohřát a můžeme servírovat.
Mušle na víně (doba přípravy cca 45 minut)
- 1 kg očištěných slávek
- jednu cibuli, dva stroužky česneku, jednu čerstvou červenou chilli papričku
- plocholistou petrželovou nať
- dvě lžíce olivového oleje
- dvě lžíce smetany
- 0,15 l bílého vína
- citron
Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Po té umístíme na Cobb smažící mísu, poklop a necháme přibližně 7 minut rozpálit. Do smažící mísy kápneme olej, lehce orestujeme nasekanou cibulku, nasekanou chilli papričku a česnek. Přidáme bílé víno, zakryjeme poklopem a počkáme, až se začne vařit. Jakmile se vaří, dáme mušle a smetanu. Přiklopíme a počkáme, dokud se mušle neotevřou. Nyní přidáme natrhanou petrželku a zakápneme citronem. Promícháme a můžeme podávat. Jako příloha je vhodná francouzská bageta s bylinkovým máslem.
Tuna Burger s wasabi majonézou a marinovanou okurkou
Použité suroviny
- 4 silnější steaky z tuňáka 150 – 180 g (3-4 cm silné)
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě drcený pepř
- menší miska čerstvého polníčku nebo jiného vhodného salátu
- 4 hamburgerové žemle
- větší lžíce nakládaného zázvoru
- 200 g majonézy, wasabi křen
- lžíci sekaného kopru
- 100 ml octa z bílého vína, lžíci cukru
- přibližně ½ salátové okurky nakrájené na plátky.
Steaky tuňáka potřeme ze všech stran směsí oleje a drceného pepře. Roztopíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny, až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a také vyčkáme, až zešedne a přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb smažící mísu a poklop a necháme pár minut rozpálit. Asi po pěti minutách do mísy nalijeme ocet a přidáme cukr a kopr. Necháme povařit a horkým nálevem zalijeme plátky z okurek ve vhodné misce a necháme vychladnout. Na gril dáme ploténku, přiklopíme poklopem a necháme 5 minut rozpálit. Rozřízneme hamburgerové žemle a řeznou stranou je na sucho opečeme na ploténce přibližně 3 minuty. Pak z ploténky odstraníme případné drobky, znovu přiklopíme poklopem a necháme 5 minut rozpálit. Jakmile je ploténka rozpálená, dáme na ni připravené steaky a grilujeme ne více než 2 minuty z každé strany. Servírujeme tak, že na spodní polovinu žemle naskládáme polníček, na něj steak a navrch wasabi majonézu. Tu připravíme tak, že podle chuti smícháme majonézu s wasabi křenem. Nakonec poklademe marinovanými plátky okurky a přiklopíme druhou polovinou žemle. Podáváme spolu s nakládaným zázvorem.
Recepty na 11 nejlepších pochoutek na stolním grilu Cobb
Ebook v PDF ke stažení ZDARMA
Kniha je souborem 11 nejlepších receptů pro grilování na stolním grilu Cobb. Kuchařka obsahuje návody a recepty na přípravu pokrmů z kuřecího masa, uzenin, ryb ale také mořských plodů. Dozvíte se také jak udělat na grilu např. palačinky! Kuchařka v elektronické podobě ve formě PDF se hodí pro všechny cestovatele a rybáře.